zaterdag 12 juli 2014

Het risico


Je kunt mij veel wijs maken. Heb weinig verstand van techniek, auto's of van de weersvoorspelling. Heb nog niet de hele wereld rond gereisd en de Zuidpool heb ik ook nog niet beleefd. Dat allemaal niet. Wat ik echter wel weet is hoe mensen eruit zien die beseffen dat vandaag de enige zekerheid is die ze hebben. Die het onderste uit de kan willen halen. Niet ten koste van alles, maar wel het maximaal haalbare. Tegenwoordig selecteer ik die mensen om me heen. Heb je geen twinkelogen? Geen levensvreugde? Puur met de massa meelopen? Sorry, dan hebben we elkaar niet veel te melden. Niets mis met jou of met mij, maar onze gemeenschappelijke deler is dan te minimaal. 


Wat er wel toe doet? Wat ik graag doe? Dat is de tango dansen als je de passen niet kunt maken. Of liedjes zingen met onbekende klanken. Woorden vertellen via je gezichtsuitdrukkingen. Je smaakpapillen een feestje laten vieren door middel van een uitmuntend gerecht. De ander verleiden met je ogen. Een bereidwillige mond verkennen met alle emotionele risico's van dien. Dat geldt eigenlijk voor al mijn voorbeelden. Het is niet zonder risico. 


Want dat is eigenlijk hetgene waar het hier om draait. Ben je bereid om risico te lopen? Bewandel je graag gebaande paden en laat je je leiden door wegwijzers? Of kies je zo nu en dan liever voor een onbekend pad door onbekend gebied. Daar waar je slechts kunt vertrouwen op je innerlijke kompas en je eigen intuïtie. Waar je zelf voor je eigen behoeften zult moeten opkomen, zoals drinken, eten, vrijen of rust creëren.  Als je bereid bent dit risico te lopen, dan hebben jij en ik elkaar iets te melden. En dan komen we elkaar tegen.


XXX Eva van het Strand 
2 opmerkingen:

  1. Ruud van Hoorn14 juli 2014 om 14:56

    En zo is het. Hard weglopen voor alles wat naar risico zweemt is de gemakkelijke uitweg. Altijd op safe. Altijd kabbelen. Leven in de leunstoel. En nooit weten wat je daardoor allemaal gemist hebt. Wat was dat? Mijn leven? Sjeesj, nou al voorbij? Niks mee gedaan, mag ik er nog één? Oh, werkt dat niet zo? Goh.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een feestje; mijn blog is nog niet af, en je begrijpt nú al waar het om draait.. Want zo is het inderdaad, Ruud. Ik deel jouw mening.

    Lieve groet, Eva

    BeantwoordenVerwijderen