zondag 23 juni 2013

De 'Supermaan'


 
Foto: Frans Brokx

Ademloos en met open mond heb ik gisterenavond staan kijken. Was me niet bewust dat het alweer zover was. De volle maan; ze bracht me in verrukking zodra ik haar zag. 
Natuurlijk gingen mijn gedachten vrijwel direct uit naar jou. Hoe vaak discussieerden we niet de volgende dag hoe prachtig rond en vol van kleur ze deze maand wel of niet was? Jouw imitatie van een huilende wolf maakte me vaak aan het lachen. Dat alles schoot door mijn hoofd, gisterenavond, toen ik haar zag.

Deze volle maan van 23 juni 2013 is bijzonder en heet de 'maan van de kortste nacht'. Ze valt vaak samen met Midzomer of de zonnewende, aangezien op 21 juni de zon zijn hoogste stand bereikte. Voor ons vaak een teken van het begin van de zomer. De gewassen hebben hun hoogtepunt bereikt en het rijpen kan beginnen. Rijping is een proces dat zich eerst van binnen afspeelt. En zo werkt het ook bij mensen; deze tijd gaat het om de rijping van onze plannen, wensen en doelen. Wat heb je bereikt de afgelopen tijd en hoe kun je dat verder ontplooien?
Vanavond is het ook nog eens 'Supermaan'; als de volle maan het dichtst bij de aarde staat. En dat is dus vanavond. Deze Supermaan is 12% helderder en groter dan normaal.
Duimen dus voor een heldere hemel, zodat we haar goed kunnen zien. Jij daar en ik hier. Dat delen we dan maar mooi. Dat is ook meteen het enige wat we delen, deze dagen. Ik wilde het je graag vertellen, want we zijn alletwee stilletjes fan van de maan. Nu maar hopen dat je dit op tijd leest. Fingers crossed.Kus,EvaGeen opmerkingen:

Een reactie posten