woensdag 22 mei 2013

Just a fool in loveJust a fool in love: Eva van het Strand

De grote, grijze wolken trekken enigszins weg. Langzaam en in hun eigen tempo. Af en toe regent het. Sporadisch komt de zon tevoorschijn. Het weer is monotoon. Niets spectaculair, niets om over naar huis te schrijven. Alles lijkt gestaag door te gaan in de natuur, maar het maakt geen klappers. Geen pieken en geen dalen.

Mijn bui is eigenlijk hetzelfde als het weer buiten. De grote, grijze wolken in mijn hoofd trekken enigszins weg. Langzaam en in hun eigen tempo. Met af  en toe een traan. Soms een glimlach. Een 'automatische piloten-bui'. Niets spectaculairs, niets om over op te winden. Iets minder pieken dan mijn vele dalen.
En toch... Zoals de natuur zich voorbereidt op betere tijden, doe ik het ook. Ik ruim dingen op. Dingen die me aan jou doen herinneren. Het is te pijnlijk om te zien. Mijn opschrijfboekje, onze whiskey, jouw sigaretten en pepermuntjes en het kleine rode autootje. Opgeborgen in mijn hoofd en opgeborgen op mijn zolder. 
Mijn lege bed heb ik verschoond met lakens die jij niet kent. Ik trek kleding aan die jij nog nooit gezien of gevoeld hebt. Met andere woorden; ik mijd onze herinneringen. Het is te pijnlijk.  

Mijn lichaam echter zit vol met herinneringen aan jou. Ik hoef maar mijn naakte lijf te bekijken dat naar jouw aanrakingen verlangt. M'n huid doet zeer, m'n spieren protesteren luid. Mijn hoofd is vol en leeg tegelijk en mijn hart is stil. Zodra ik mijn handen mijn vermoeide lichaam laat strelen, gaat er een huivering door me heen. En toch doe ik het, als is het maar om mezelf te troosten.

Just a fool in love: Eva van het Strand

Zodra ik de liefde met mijzelf bedrijf, is het de kunst om mezelf te liefkozen. Mezelf ontspanning te gunnen. En dat is dus precies wat ik doe. Ik speel met mijn borsten en zak verder af naar beneden. Daarna doen mijn vingers jouw trucjes na. Daar waar mijn lichaam het warmst is. Spelenderwijs raak ik elke nacht weer ontspannen. Opdat mijn gedachten maar blijven geloven dat het in orde is om verliefd te zijn. Ook al zou ik de enige zijn.XXXEva van het Strand

2 opmerkingen: