woensdag 5 december 2012

De onbekende man en jij


Quote Toni Morrison (Afro-Amerikaanse schrijfster):
'If you wanna fly, you got to give up the shit that weighs you down.'

 


Vandaag liep ik op straat en een liedje was hoorbaar. Een man liep voor me uit en zijn muziek stond enorm hard. Het stoorde me niet en onbewust pakten mijn voeten het ritme op. Of ik vleugeltjes had, zo bewoog ik me over de straat heen.
Voor ik het wist, liep ik achter de onbekende man aan. Langs het water, over de brug, linksaf een steegje in. De lantaarns brandden en toch was het mysterieus donker. Niet dat ik bang was, maar menigeen zou het zijn. De onbekende man versnelde zijn pas, ik volgde hem moeiteloos.Ik denk dat het tien minuten zijn geweest. Zo lang volgde ik elke stap die de onbekende man zette. Zonder reden. 
Hij liep op een andere man af, met een baseballpetje op. Eerst hield hij zijn gezicht uit het licht en was niets zichtbaar. Vervolgens draaide hij zich naar mij om, en mijn adem stokte. Hier in de onbekende stad, liep ik jou tegen het lijf. Via de onbekende man.  Zodra je mij zag en ik jou, was het duidelijk. Jouw Tictac geur, mijn springerige haren waar je ogenblikkelijk je neus tussen stopte om de geur op te snuiven, jouw bruine ogen met dat blauwe plekje erin. Het was duidelijk. De onbekende man viel weg uit ons aandachtsveldEen hotelkamer hebben we snel gezocht én gevonden. Eenmaal daar aangekomen, liet ik me graag vastpakken door je. En zoenen, uitkleden, aanstaren, strelen en uiteindelijk samensmelten met je. De goeie vibes zaten nog steeds in ons. Hoe kon het ook anders? En dat alles dankzij de onbekende man op straat. Quote Toni Morrison
XXX Eva van het Strand  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten