woensdag 31 oktober 2012

Rest In Peace...


Ik heb verdriet. Vandaag kwam ik erachter dat één van mijn trouwste lezers, en tevens goeie vriend Frans, plotseling overleden is. En dat doet pijn. Ik heb zeer waardevolle gesprekken met hem gehad. Afgelopen vrijdag nog. En zaterdag was zijn allerlaatste opmerking via de Social Media aan mij gericht. Een opmerking zoals hij zo vaak maakte; over de zon die zou gaan schijnen. En die zon kwam ook. Ik stuurde hem 's middags foto's vanaf de Kalmthoutse heide in België, maar kreeg geen reactie. Dat was vreemd, maar achteraf pijnlijk te verklaren.Kritisch als hij was, las hij al mijn blogs nauwkeurig. 'Laat het nog even rijpen', was regelmatig zijn antwoord. Ook wist hij dat ik dikwijls de natuur opzocht om de rust in mezelf te vinden. Het strand, een rondje fietsen, dansen, wandelen in het park; Frans kende al mijn trucjes.


Regelmatig hoor ik de opmerking dat Social Media oppervlakkig is. Dat is ook vaak zo. En toch had ik Frans nooit ontmoet zonder dat medium. En om die reden ben ik dankbaar dat dat toch gebeurd is.  Het 'lezen tussen de regels door', was een kunst die hij uitermate goed verstond. Een integere, bescheiden, gevoelige en humorvolle man die bovendien zeer, zeer intelligent was.


Ik heb heel veel van je geleerd, Frans. Inzicht, relativeren, optimistisch blijven en in de liefde én mezelf geloven. Weet dat het een voorrecht was om je te mogen ontmoeten. Via de digitale weg en in het echte leven. Jouw woorden 'Het Komt Goed, lieve El' brachten vaak een glimlach op mijn gezicht en rust in m'n hoofd. Het ga je goed, Frans, dit blog is voor jou. En ik zie een grote grijns al op je gezicht verschijnen. Godzijdank zie ik dat.  
 


Rest in Peace, dear Frans...


RIP, dear Frans... En zoals we altijd stopten, stop ik nu ook {hug} Ik let op de 3e van onze drie-eenheid.... Super Power People


XXX


Liefs, Eva 


 

2 opmerkingen:

 1. Een prachtige herinnering aan een bijzonder mens, Eva. Frans was een zoeker, een twijfelaar, een natuurliefhebber, een scherp observator van mensen en menselijk gedrag. Een vast punt bij het opstarten van twitter, humoristisch, peinzend, troostend, attent, belezen, vol woordspelletjes en kwinkslagen. Ook al verschijnen er 100 berichtjes per minuut op twitter, vanaf morgen zal twitter stil zijn, zonder Frans!
  Sterkte en heel veel mooie herinneringen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Astrid,

  Dank voor je ontroerende reactie. Het klopt precies zoals je Frans beschrijft. En dat is mooi om te mogen lezen ;-)

  Lieve groet, Eva

  BeantwoordenVerwijderen